Заготовки - рецепти

Рецепти домашніх вин

Натуральні, приготовані домашнім способом плодово-ягідні вина є корисними напоями, що містять вітаміни, органічні кислоти, дубильні, фарбувальні і інші речовини.

Домашнє червоне сухе столове вино, десертне вино

Червоне сухе столове вино готують з сортів винограду з чорною і темно-червоним забарвленням шкірочки: Каберне, Сапераві, Матраца, Сенсо, Регент і ін Для приготування червоного сухого вина, на відміну від білого, використовуються сорти винограду солодші.

Вся технологія приготування червоного сухого вина спрямована па отримання вина з густої темної забарвленням і необхідної для темного винограду терпкістю.

Домашнє біле сухе вино

Якість виноградного вина залежить в основному від сортів винограду, що переробляється. Найбільш придатні винні сорти, мають соковиту м'якоть і накопичують велику кількість цукру.

Для приготування сухих вин, як білих, так і червоних, потрібно збирати виноград більш кислий на смак і менш цукристий, ніж для десертного вина. Це особливо важливо в південних районах, де виноград швидко втрачає кислотність. Для десертних вин використовують перезрілий виноград. Деякі сорти вин з перезрілого винограду виходять з приємним ізюмні тоном.

Рецепти домашніх наливок

Яблучна наливка

Яблука - 10 кг
Цукор - 2 кг
Горілка -1 л
Вода -1 л

Виготовлення наливок

Головна відмінність наливки від вина полягає в тому, що готують її без дріжджів, але з обов'язковим додаванням горілки або спирту.

Для наливок годяться тільки стиглі ягоди і фрукти, при цьому зовсім неважливо, чи будуть вони цілими або злегка пом'ятими. Спочатку їх очищають від плодоніжок, листочків і іншої зелені, потім миють і просушують. Яблука та інші великі плоди необхідно порізати так, щоб вони проходили в горлечко пляшки. Підготовлені плоди поміщають в скляну пляшку або скляний балон на 70% і заливають горілкою до шийки, після чого накривають серветкою з щільної тканини, перев'язують і ставлять на сонце. Кожні 3-4 дні ємність енергійно струшують.

Зробити вино з плодів і ягід, технологія яблучного вина

Якщо ви початківець винороб, залиште свої експерименти на потім і просто зробіть так, як радять більш досвідчені вчені мужі.

Ще за 10 днів, як вам буде потрібно заповітна бутель, приступайте до першого етапу таїнства - отриманню закваски.

Вербена лікарська: вирощування і застосування в медицині

Вербена лікарська є трав'янистим рослиною або напівчагарники, який володіє сланким або прямостоячим стеблом, що досягає метрової висоти. Культура має маленькі листочки супротивного розташування довгастої форми.

Дочірні категорії