Обробіток шипшини. Корисні поради дачникам!

Плоди шипшини - справжні рекордсмени за вмістом корисних речовин. Особливо високою концентрацією відрізняються вітаміни С, К, Е і вітаміни групи В. У його яскраво-червоних ягодах також дуже багато жирного масла і каротину, незамінних для правильного кровотворення.

Манжета - чудодійна дівоче трава. Корисні властивості і застосування

Манжетка звичайна (Alchemilla vulgaris) - невибагливий багаторічник з дрібними жовто-зеленими квітками, зібраними в суцвіття, і круглими опушеними і хвилястими по краях листям. Дрібні листочки біля основи суцвіть не мають черешків і щільно огинають стебло, створюючи навколо нього різьблений манжет.

Меліса лікарська від безсоння і стресу

Меліса, або як ще її називають лимонна м'ята має яскравий цитрусовий аромат з нотками лимона. Найчастіше садівники вирощують її для подальшого використання, як спеція.

Цілюща сила цієї рослини схвалена медициною, мелісою в складі лікарських препаратів лікують легку форму хвороб гіпертоніків, захворювання нервової системи і гастрит. Нетрадиційна медицина рекомендує застосовувати цю рослину, як заспокійливий, знеболюючий і спазм знімає засіб.

Корисні властивості троянди. Як приготувати Живий нектар з троянди?

Корисні властивості троянди. Як приготувати Живий нектар з троянди?

Троянди здавна вважалися символом краси, досконалості і любові. Римляни пов'язували появу троянди з прекрасною богинею Афродітою, яка уколів палець, впустила крапельку крові і створила ніжний червона квітка, присвятивши його, богу Еросу.

Чому варто посадити м'яту на своїй ділянці: 5 основних причин

Аромат свіжої м'яти знають і люблять багато. Хтось додає листочок м'яти в чай ​​або коктейль, хтось використовує при приготуванні випічки або десертів. Але не всі знають про багатьох інших корисних властивостях м'яти і можливих сферах її застосування. Ми вам розповімо про деякі з них.

Кропива - злісний бур'ян або корисна рослина

Кожен, хто виховував дітей з самого маленького віку, знає, що кропиву безпомилково впізнає кожен дитина з того моменту, як тільки починає ходити. Кропива сама вчить його, «нагороджуючи» неприємними укусами.

Однак, кропива знаменита не тільки цієї своєю особливістю. У ній зосереджено безліч корисних властивостей, які відомі людям з давніх-давен.
види кропиви

Червона горобина і її властивості - позитивні і негативні

Якщо пройтися по парках і скверах будь-якого міста, то на шляху обов'язково зустрінеться дерево з яскравими червоними ягодами - це горобина звичайна. Плоди цього дерева, зібрані у великі грона, з незапам'ятних часів використовуються народними цілителями для лікування різних хвороб. Також, горобину застосовують в харчовій та косметологічної промисловості.
користь горобини

Застосування гірської арніки в народній медицині. Дізнайтесь більше!

Гірська арніка - це рослина з довгою історією використання в медицині. Вважається, що ця трава є найкращим, доступним засобом при розтягненнях і синцях.

Квіти і коріння є найпотужнішою частиною рослини, з них роблять харчові добавки, які можна знайти в магазинах здорових товарів і аптеках. Гірська арніка є членом родини Asteraceae.

Кровохлібка - гарні ліки в саду!

Багато садівники висаджують в своїх садах лікарські рослини не тільки для користі, а й для краси. Кровохлебка лікарська (Sanguisrba officinlis) одне з таких рослин. Назва говорить сама за себе. Лікувальну властивість цієї рослини зупиняти кров. Поширена в дикому вигляді по всій Європі, Азії, Північній Америці на лісових галявинах, луках і степах. Кровохлебка занесена в Червону книгу.

Вирощування і посадка кизилу. Який кизил найсмачніший?

Виростити кизил не складно, потрібно лише дотримуватися певних правил. У ньому міститься велика кількість корисних вітамінів і мінералів, тому його просто необхідно посадити в саду.

Кизил - це чагарник, висота якого до 3 метрів, зустрічаються і до 8 метрів. Плодоносити починає на 10 рік. Цвіте в березні, ще до появи перших листочків на ньому. Квітки пишні жовтого кольору. Плоди починають дозрівати в серпні - вересні. Розмір ягід до 4 см, вага до 10 г. Плоди кизилу смачні з кислинкою і трохи терпкі. Колір плодів може бути червоний, жовтий або білий.