Морквяний сік - здоров'я ковток!

За часів Гіппократа морква вважалася ліками від усіх хвороб. У наш час користь моркви довели вчені. Цей продукт є лідером по концентрації вітамінів і мікроелементів.

Він може заповнити практично всі поживні потреби організму. Морквяний сік містить мало калорій і багатий бета-каротином і містить вітаміни групи A, B, C, D, K, PP, а також кальцій, магній, фосфор, йод та інші.

Головні переваги морквяного соку:

  • підтримання імунітету при вагітності,
  • зміцнення зубів і кісток,
  • поліпшення зору,
  • відновлення роботи печінки,
  • відновлення волосся,
  • оздоровчий вплив на шкіру,
  • профілактика проти онкозахворювань.

Овоч грає роль антиоксиданту, що в свою чергу може допомогти в боротьбі з раком. Висока концентрація бета-каротину підвищує антиоксидантні властивості соку

Помічник для імунітету:

  • Рекомендується вживати морквяний сік з рослинними жирами і молочними продуктами, тоді бета-каротин, перетворюючись на вітамін А, знищує вільні радикали в організмі і, відповідно, бореться з раковими клітинами.
  • Особливо до речі цей продукт буде взимку і на початку літа, оскільки за зиму організм практично вичерпує запас каротину.

А ще вітаміни групи А дають потужний очищуючий ефект. Від виведення шлаків і до очищення крові. Ці вітаміни накопичуються в печінці і знижують жирообразование до норми. Таким чином вживання морквяного соку знижує ймовірність захворювань печінки.

Сприятливо впливає на ендокринну систему і покращує жирові, білкові і вуглеводні обміни в організмі. Нормалізує роботу сальних залоз. Покращує колір шкіри, зміцнює волосся і запобігає їх випадання. Однак, надмірне вживання даного продукту, як і всі бета-каротин містять продукти може викликати пожовтіння шкіри.

А що буде без нього:

  • Дефіцит цього вітаміну призводить до зниження кількості колб і паличок в оці що в свою чергу знижує колірне і світлове зорове сприйняття або простіше кажучи до сліпоти.
  • Вагітність у жінок часто супроводжується недокрів'ям і втратою апетиту. Для того, щоб цього не сталося, досить випивати по одній склянці морквяного соку в день. Вітаміни груп А і Е нормалізують вуглеводний обмін допомагаючи уникнути даного захворювання, поліпшується апетит, відновлюється тонус. Крім того, всі ті ж властивості антиоксидантів, які зміцнюють кістки і зір просто необхідні маляті в утробі матері.
  • Не можна забувати і про достаток в цьому овочі вітамінів групи B, особливо фолієвої кислоти, необхідної для зростання і розвитку кровоносної та імунної систем, а також грає велику роль в клітинному метаболізмі.

Морквяний сік також знижує вміст холестерину і буде корисний при жовчнокам'яній хворобі.

«Ліки від старості»

Варто згадати і ще про один важливий ефект від соку моркви - боротьбі з передчасним старінням. Вітаміни і мікроелементи підвищують активність клітин організму і стимулюють імунітет.

Часто сік моркви використовується в косметології. Його основний напрямок - омолодження. Сприятливо впливає на колір шкіри і надає їй блиск. Корисно вживати перед засмагою. Це додасть шкірі золотистий відтінок.

Дуже часто користь фруктів, овочів або трав перебільшують, але морква має дуже багато переваг у порівнянні з іншими овочами.

Морквяний сік - не панацея, але ігнорувати його безперечну необхідність в раціоні кожної людини було б помилкою. Морквяний сік стане прекрасним доповненням до безлічі страв, а що містяться в ньому вітаміни і мінерали - помічником для імунної системи