Червоний пекучий перець. Чи залежить гострота перцю від його кольору?

Чим червоно перець, тим він гостріше! Це чиста правда. Зірваний недозрілий перець буде менш гострим, так як гострота набирає обертів з визріванням. Саме добре дозрівання червоний перець буде найгострішим.

Але пекучість перцю залежить не тільки від його кольору. На пекучість впливає наявність теплих днів і сонячних променів в період дозрівання. Якщо їх недостатньо, то перець буде не таким гострим, як хотілося.

Так само необхідно правильно вибирати сорт. Так як існують сорти, які фарбуються в яскраво червоний колір, але сильної пекучістю не володіють. А є навпаки перці жовтого і зеленого відтінку, але дуже гострі.

Тому якщо є величезне бажання виростити саме пекучий перець, то необхідно спочатку вибрати правильний сорт.

Сорти пекучого перцю

Найгострішими сортами перців є:

  • «Тульський». Цей сорт є ранньостиглий, а так само один з найбільш високовітамінних. Кущ середньої висоти. Плоди конусоподібної форми, поодинокі, можуть важити від п'ятнадцяти до двадцяти грам, червоного кольору, м'якоть досить гостра. Сорт «Тульський» відрізняється стабільною і високою врожайністю.
  • «Вогник». Такий сорт середньостиглий. Вирощується як у відкритому грунті, так і в домашніх умовах. Плоди досить великі від тридцяти п'яти до сорока грам, класичні стручковідние, подовжені, яскраво-червоного відтінку, мають яскраво вираженим ароматом.
    Кущ у такого сорту добре гілкується, листя зеленого кольору. Врожайність цього сорту досить висока, як в домашніх умовах, так і у відкритому грунті.
  • «Вогненний букет». Такий сорт можна вирощувати і в теплицях, і на відкритій ділянці. Він відноситься до ранньостиглий сортам. Кущ перцю виростає до ста двадцяти сантиметрів. Плоди подовжено-конусоподібної форми, можуть бути темно-зеленого або червоного кольору, дуже ароматні і гострі, важать до дев'ятнадцяти грам. Такий сорт часто використовують для приготування консервацій і різних спецій.
  • «Язик дракона». Цей сорт є ранньостиглий і відрізняється хорошою врожайністю. Рослина теплолюбива, тому найкраще вирощувати в теплицях. Кущі з дрібними зеленими листками виростають до сімдесяти сантиметрів у висоту.
    Плоди хоботовідние, блискучі і гладкі, яскраво червоні. Виростають в довжину до дванадцяти сантиметрів, а важать приблизно вісімнадцять грам. Такий сорт використовують для приготування спецій, медичних препаратів і спиртних напоїв.
  • «Слонячий хобот». Середньостиглий сорт. Кущ виростає до п'ятдесяти сантиметрів у висоту. Плоди хоботоподібного подовжено-конусоподібної форми, вигнуті, яскраво-червоного кольору. За острові середній. Його використовують для консервування і різних гострих спецій.
  • «Горгона». Цей сорт є ранньостиглий і вирощується у відкритому грунті, в парниках і теплицях. Плоди конусоподібної форми, вагою до двадцяти п'яти грам, насичене-червоного кольору. Використовується для заготовок на зиму, для виготовлення спецій і приготування різних страв. Цей сорт відрізняється хорошою врожайністю.
  • «Угорський жовтий». Сорт дуже холодостійкий і відноситься до ранньостиглий. Один з найпопулярніших сортів. Вирощується як у відкритому грунті, так і в теплиці і вдома на підвіконні. Кущ виростає до п'ятдесяти сантиметрів у висоту. Плоди можуть бути зелено-жовтими або червоними, гострі і великі, вагою до шістдесяти грам. Використовують для приготування страв і різних консервацій.
  • «Астраханський». Середньостиглий сорт. Підходить для вирощування виключно у відкритому грунті. Рослина виростає до шістдесяти п'яти сантиметрів. Плоди конусоподібні, гладкі, червоного кольору.

Виростають в довжину до дев'яти сантиметрів, гострі. Використовуються для різних консервацій і приготування спецій.

Також читают: