Диня - річна, сонячна і смачна. Як виростити дині, великі і солодкі?

Вона може бути жовтою, помаранчевою та навіть світло-зеленої, солодкої або ароматної, щільної або більш водянистою. Різноманітність сортів дині велике - понад 500. Але в будь-якому вигляді крім просто насичення і задоволення є корисні речовини.

Хоча кавуни, здається, є фаворитами літа і забирають більшу частину популярності, не нехтуйте динями. Тому що вони:

Гарбуз - вирощування і догляд. Здивуйте сусідів

Гарбуз - це дуже корисна ягода, в якій міститься велика кількість заліза, каротину, фтору, магнію і амінокислот. Вона надає хорошу проносну дію, стимулює роботу нирок, виводить з організму токсини і шлаки, підвищує імунітет.

Корисні і гарбузове насіння, якими багато хто любить поласувати на дозвіллі. Навіть лікарі рекомендують їх як один з кращих засобів від глистів, вугрової висипки, лупи. Вагітним жінкам вони допоможуть позбутися від токсикозу.

Ароматні ласощі - диня. Як отримати чудовий урожай?

Ароматні ласощі - диня. Як отримати чудовий урожай?

Літо у всіх асоціюється з морем, сонцем, кавунами та динями. Звичайно ж, всі ринки пропонують ці ароматні і смачні ласощі, але погодьтеся, смачніше той кавун і та диня, які були вирощені власними руками. Вирощувати дині готові не всі городники, адже заняття це клопітка. Диня вимагає особливого догляду, добре росте при певній температурі.

Як зберегти гарбуз і кабачки в зимовий час? Простий, але дуже ефективний метод

Зазвичай такі культури зберігають разом. Але при такому спільному зберіганні необхідно враховувати, що термін зберігання кабачків трохи коротше, ніж у гарбуза. Якщо кабачки почнуть гнити, то теж саме може статися і з гарбузом.

Тому необхідно регулярно проводити огляд врожаю, залишати на зберігання тільки стиглі, щільні і не пошкоджені кабачки і гарбуз. Про те в яких умовах зберігати ці овочі і як їх підготувати до зберігання буде детально розказано нижче.

Кращі сорти гарбуза. Як зберегти сортову чистоту гарбузового насіння?

Існує безліч видів сортів гарбуза, які відрізняються формою, розмірами призначенням. Вчені говорять про цифру 13, проте землевласники займаються вирощування лише половини.

Іншу половину можна зустріти в дикій природі. Даний овоч був привезена з Центральної Америки.

Гарбуз: збирання врожаю і як зберігати помаранчеву красуню взимку

Час, в яке необхідно збирати урожай гарбуза і методи його зберігання залежать від сорту, який був обраний для посадки, а також від кліматичних умов, в яких росте гарбуз. Для того, щоб правильно зібрати стиглу гарбуз і організувати для неї комфортні умови для зберігання необхідно дотримуватися кількох простих правил.

Про те, коли і як правильно зібрати урожай гарбуза, і як його потім зберігати буде детально розказано в даній статті.

В який час прибирати гарбуз і як сприяти його дозріванню

Якщо гарбуза, залишені для дозрівання на грядках, підмерзнуть після перших заморозків, то в подальшому вони будуть передчасно псуватися і погано зберігатися. У районах середньої смуги літо коротке, і окремі сорти цієї культури не встигають досягти повної зрілості до періоду збору врожаю.

Звичайно, це не проблема, оскільки овочі прекрасно дозрівають і в домашніх умовах. Однак, важливо знати, що при дозріванні гарбуза в городі, значно зміцнюється імунітет, який захищає її в період зберігання від розвитку можливих захворювань.

Вирощування кабачків в тепличних умовах

Кабачок по природі своїй зовсім невибаглива рослина. Зазвичай вони відмінно уживаються на грядках і добре переносять перепади температур.

Так в чому ж вигода вирощування кабачків в тепличних умовах? Відповідь проста: такі плоди виходять набагато ніжніше, не хворіють і не пошкоджуються різними шкідниками. Також у них значно підвищується врожайність.

Кабачки до заморозків: як продовжити період плодоношення?

Кабачки - універсальні овочі, з них можна приготувати різноманітні страви. Їх смажать, запікають в духовці, маринують, додають в випічку і десерти. Кабачки дуже урожайні, на сім'ю з 4-5 чоловік досить висадити на ділянці 2-3 рослини.

Незважаючи на те, що основний збір врожаю кабачків доводиться на середину літа, знаючи деякі хитрощі, можна домогтися більш тривалого плодоношення!

Гарбуз - тільки користь!

Батьківщиною гарбуза вважається Америка. Знали гарбуз у Давньому Римі, Давній Греції - з неї виготовляли судини для води і запікання. А ще з неї робили свічники, брязкальця, музичні інструменти. У XVI столітті гарбуз потрапила в Європу. Потім в Росію. Де її оцінили і полюбили, як дуже смачний і корисний продукт.

Також читают: