Диня - річна, сонячна і смачна. Як виростити дині, великі і солодкі?

Вона може бути жовтою, помаранчевою та навіть світло-зеленої, солодкої або ароматної, щільної або більш водянистою. Різноманітність сортів дині велике - понад 500. Але в будь-якому вигляді крім просто насичення і задоволення є корисні речовини.

Хоча кавуни, здається, є фаворитами літа і забирають більшу частину популярності, не нехтуйте динями. Тому що вони:

  • містять швидко засвоювану глюкозу, фруктозу і сахарозу (фруктоза солодша, ніж простий цукор, але не викликає деформацію підшлункової залози);
  • багаті вітамінами C, B, калієм, магнієм, залізом, кальцієм і селеном;
  • діють сприятливо на тимус і щитовидну залозу.

Є й інші корисні властивості. Розглянемо основні

Очищає тіло. Цей позитивний ефект пов'язаний з тим, що крохмаль і пектин, які містить диня, чи не поглинаються в травній системі. Вони проходять по кишечнику і виводяться. Таким чином, ви можете зробити день очищення (детокс) з динею протягом літа.

Диня багата фолієвою кислотою, що робить продукт обов'язковим для меню дівчат, які планують завагітніти, вагітних і мають маленьких дітей.

Подбайте про фігуру. Хоча диня солодка, насправді відносно низька в калоріях - 42 ккал на 100 г. Високий вміст рідини - 67% робить продукт придатним для літньої спеки. Також допомагає при запорах. Рекомендується включати диню в меню людей, які страждають від каменів у нирках, жовчних проблем і захворюваннях сечовивідних шляхів.

Їжте диню і зберігайте спокій. Було доведено, що диня добре впливає на нервову систему і тонізує тіло.

Диня багата целюлозою, яка стимулює виведення «поганого» холестерину. Солодкі фрукти також допомагають з проблемами шкіри. У косметиці фрукт довів свій відбілюючий ефект на веснянках і пігментних плямах. Також допомагає шкірі, втомленою від сонця.

Кому слід уникати?

Споживання дині не корисно для людей, які страждають виразкою шлунка і дванадцятипалої кишки, цукровий діабет. Недобре включати в меню годуючих матерів, тому що це може бути причиною діареї у дитини.

Можливо, у кожного є свій улюблений рецепт дині. Універсальним є наступний десерт: шматки холодної дині, розрізані на дрібні шматочки, заправляються медом, родзинками або горіхами (волоськими горіхами, фундуком або мигдалем).

Іноді ви можете додати кульку з морозива. Споживається відразу після приготування, щоб зберегти охолоджуючий ефект.

Також читают: