Обробка окропом помідорів в теплиці. Супер захист від фітофтори! Найкращий засіб

В осінній період багато дачники проводять вже менше часу на своїх городах і ділянках, але все-таки ще доглядають за рештою рослинами. Одним з них є томат, який в тепличних умовах може виживати ще багато часу в цю пору. Але з якими ж проблемами можна зіткнутися при вирощуванні цієї рослини?

Що очікує дачників?

Саме в осінній період багато хто може зіткнутися з такою проблемою як фітофтора, яка здатна вражати частково і повністю весь урожай. Це не рідкість. Виривати уражені помідори не має сенсу, тому що осінь підходить до логічного кінця. У вересні хочеться отримати залишився урожай хоча б для того, щоб його можна було зірвати і вживати якомога довше.

Навіть, коли плід і не виглядає добре, а на кущах присутній фітофтора, то він все одно буде заражений. Виходячи з цього, томати слід збирати і відкладати в окремі ємності.

Багато досвідчених дачники цікавляться таким питанням як ошпаріваніе плодів окропом. Це дозволяє швидко і без зайвих витрат знезаразити поверхню.

Відповідь на це питання тільки позитивний. Але при цьому потрібно враховувати, що шкурка з них зніметься. Якщо ж ви хочете, щоб після такої обробки зібраний урожай все ж залишився в первісному вигляді, то це також можна зробити. Але тут послідовність буде трохи інша.

Як же правильно проводити обробку окропом?

Коли ви захотіли позбутися від фітофтори за допомогою окропу, а також залишити плоди в первісному вигляді, то потрібно звертати увагу на процедуру проведення. Сюди потрібно віднести кілька головних етапів:

  1. Вода нагрівається до температури від 60 до 70 градусів. Перевіряти її потрібно по термометру і детально відстежувати це значення.
  2. Помідори невеликими партіями по 1-2 кілограмів поміщаються в воду, яка була нагріта до цього.
  3. Весь період займає до 2 хвилин.
  4. Після того, коли час пройде, плоди повинні бути висушені і тільки після цього розкладатися.
  5. Найкраще використовувати газету, дихаючу тканину або мішковину. Туди вкладаються в один шар все помідори.

Що ж робити далі?

Коли ви провели цю процедуру і сподіваєтеся на довге зберігання, то цього зробити буде неможливо. Потрібно особливо ретельно стежити за партіями зіпсованих помідорів і вживати їх якомога раніше.

Якщо ви зірвали ще зелені плоди, то як тільки вони стануть рожевими або злегка червоними, то їх потрібно вжити. Якщо ж якийсь помідор почав чорніти, то потрібно його відразу ж викидати. Це робиться для того, щоб не отруїтися. Адже фітофтора в більшості випадків проникає і всередину.

Саме такі плоди ніколи вже не врятує ні якась обробка, ні використання лише часткове, ні інші способи порятунку. Вони будуть зіпсовані всередині, а тому в їжу або для подальшої переробки непридатні.

Найкраще користуватися деякими правилами. Серед них слід відзначити:

  1. Не потрібно вдаватися до того, щоб спробувати використовувати абсолютно все, що ви виростили на дачі.
  2. Не потрібно демонструвати величезний урожай і при цьому враховувати погані коренеплоди.
  3. Не потрібно вдаватися до заготівлі на зиму з поганих томатів.
  4. Ні в якому разі не можна застосовувати ті помідори, які були пошкоджені і ви вирізали чорні плями.

Це може бути не тільки в подальшому небезпечно для здоров'я, але і всі ваші зусилля просто пропадуть. У підсумку все закочені банки просто вибухнуть.

Саме тому краще заздалегідь подумати про такий недолік і після цього відбирати тільки якісну продукцію. Це дозволить уникнути будь-яких проблем, як зі здоров'ям, так і з заготовками.

Також читают: